marți, 25 martie 2014

L.45

Ar trebui ca în viața pe care o petrecem, pe lângă multe altele, să învățăm a dansa, neținând-o, însă, doar într-o petrecere.
Avem de ales dintre dansurile de societate pentru care am avea abilități sau nu , dar există unul ce reprezintă însăși societatea, hora.
Ne luăm de mânuțe, încercăm a ne potrivi ritmul , pașii cu ceilalți, nu este necesar să conversăm, să ne simțim, ne tolerăm, avem , de cele mai multe ori, priviri pierdute, ne mai scutură gândurile vreun chiuit , ne punem întrebarea :”Ce l-o fi apucat?” sau îl ignorăm, unii renunțăm  așezându-ne pe scaune străine ori aceleași, vechi, șubrezite, nereparate și ne rotim și ne rotim și iar ne rotim în cerc defect, amatoricesc, în plan , neavând veleități de spațiali ci , numai , de subterani că deh , acolo ne ducem oricum. De ce am mai face ceva , altceva, aceleași , dar în cerc perfect, de nepătruns de către cei care se pretind a fi valsori, dar sunt falsori, manelizând tot ? Dorința lor de a conduce, hora, este acerbă, ori ce este condus de astfel de elemente reprezintă nimic.
Ce ai dorii să fii, rege peste nimic sau un oarecare într-un regat ?
Chiuiții voi , toți, chiuiți !
Și-o strigătură:”Tot pe loc , pe loc , pe loc/ Să răsară busuioc!”/Că de n-o-ți vrea s-ascultați/Tot în ‘ceastă horă o să jucați/Crezând că valsați./Doar atâta valorați ?”L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu