duminică, 20 aprilie 2014

L.62 Un digestiv

“Am dus la moara sufletelor să macine grâu de întrebări pentru făină de răspunsuri din care să fac un aluat cu concluzii finale.
Pe unele le-am gătat , pe unul îl tot frământ. Nu o fi fost grâul bun ? Să vi-l spun: Cum ești sigur că iubești dacă nu ai mai făcut-o ? Mi-au dat mai multe sortimente de făină și toate cu siguranța că sunt bune.
Parcă se leagă ceva… Te naști iubind.
Da. Părinți poate chiar nimicuri, dar pe o persoană străină ? De ce ?
De ce ar trebui să simți fluturi în stomac, balauri chiar, pumn în piept, nod în gât, strepezire de dinți ? Și de ce să îți dorești un sentiment care mai mult deranjează ? Ca apoi să îl tratezi ?Să îl declari vindecat ?
Se spune că bărbații nu înțeleg femeile, iar manualul de descifrat femeia, atașat ca imagine, este imens. Sunt de acord. Dar imaginați-vă un manual de explicat iubirea pentru și scris de către părinți, copii, frați, afini și de toți cei nenumiți alți. Sincer l-aș citi. Poate găsesc rețeta perfectă.
M-am documentat și științific.. Afectivitatea se află localizată la nivelul Cortexului Cingulat Anterior. Imaginația în mai multe regiuni ale creierului. De ce vă spun despre imaginație ? Deoarece ne imaginăm cum am vrea să fie persoana pe care am vrea să o iubim, dacă știm să iubim. Un cuvânt, o expresie, un gest, fizicul pot declanșa declicul. Ar minunat ca tot ceea ce creăm în minte să se transforme  în realitate, aceea în care, literar, sentimentul nu mai are loc în inimă, iar științific ,îi mărește capacitatea prin dilatare, nu să se facă țăndări.
Aș dori să nu se gândească comentarii genul:”Nu îți mai pune atâtea întrebări, trăiește iubirea !”, deoarece consider că dacă ești binecuvântat cu un astfel de sentiment chiar de nu meriți, trebuie să îl trăiești frumos, nu neapărat perfect, dar nu cu amintiri triste.
Vă doresc să vi se dilate inima cât să vă încapă toată iubirea față de cine doriți, față de cine există și mare grijă la colesterol , duce la scleroza vaselor.

Mâncați mai puțin , iubiți mai mult !”L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu